Van Vredendaal & Zn

sinds 1911

Timmer-, Metsel- en Aannemersbedrijf

voor

Nieuwbouw - Verbouw - Renovatiewerken - Restauratiewerken - Onderhoud

100 JAAR VAKMANSCHAP!

Het aannemersbedrijf Van Vredendaal en Zoon bestaat nu ruim een eeuw. Op 14 november 1911 begon de timmerman Jan van Vredendaal een eigen bedrijf in Maarssen. Hij was een projectontwikkelaar; hij kocht huizen, knapte ze op en verkocht ze weer.

In 1928 namen zijn zonen, Reijer en Gerrit, het aannemersbedrijf over. Er werden nu ook grote projecten aangepakt. Het was, en is, een vooruitstrevend bedrijf. Het kocht in 1930 als eerste in de regio een 4 pk machine voor zagen, boren en schaven. Gerrit is in 1946 een ander bedrijf begonnen. Reijer heeft de zaak voortgezet en uitgebreid.

Zoon Jan nam de zaak in 1978 over, en richtte zich meer op restauratie en renovatie van monumentale panden. Vooral op de Langegracht zijn er nogal wat panden die door Van Vredendaal zijn gerestaureerd, of zelfs van de grond af aan in een passende stijl zijn gebouwd.  Zijn zoon Erik zet sinds 1999 het aannemersbedrijf voort, en onder zijn leiding is op 14 november 2011 de 100 jaar “vol gemaakt”.

Waar je ook kijkt in het dorp, overal staan huizen die Van Vredendaal onder handen heeft gehad. In 2004 ontving Erik van Vredendaal van de gemeente Maarssen de Bronzen Troffel voor de bewonderenswaardige manier van restauratie van het pand hoek Breedstraat – Bolensteinsestraat; het witte pand van schoenenzaak Telkamp junior.

Van Vredendaal is vanouds een echt vaktechnisch aannemersbedrijf in de Vechtstreek. Men heeft altijd aandacht gehad voor kwaliteit en details. Bouwplannen worden het liefst met de klant aan ''tafel'' besproken.